Társaságunkról

Üdvözöljük Önöket a Tarnóca Kőbánya Kft., a Kisnánai és Verpeléti Andezitbánya, Törő- és Osztályozó Üzemének honlapján!

A Tarnóca Kőbánya Kft. 1996. október 7-én alakult. A külföldi tulajdonosok után végül egy magyar befektetői csoport irányítása alákerült a vállalat, mely jelentős, összességében 6 millió eurós beruházással a térség egyik legversenyképesebb és legdinamikusabban fejlődő kőbányájává tette.  a Tarnóca Kőbánya Kft. mára egyike azon ritka kőbányáknak hazánkban, melyek kizárólag vadonatúj és számítógép vezérlésű, skandináv gyártású technológiákat alkalmazva, kihasználva a kedvező és szállítási költséghatékony földrajzi fekvést és a jó minőségű kőanyag-települést zöldmezős beruházásként jött létre. Említésre méltó még, hogy kategóriájában talán egyetlenként 100%-os hazai tulajdonban áll, a többletbevételeit a kezdetektől a keletkezés helyén, Magyarországon fektette be.

Vállalkozásunk különösen büszke arra, hogy legfőbb vevőinek egybehangzó véleménye alapján az elmúlt években az egyik leginkább ügyfélorientált, flexibilis üzleti partnert ismerhettek meg bennünk.

Számos nagyprojektben és meghatározó infrastruktúra-fejlesztési projektben vettünk részt az elmúlt időszakban. A teljesség igénye nélkül szeretnénk megemlíteni az M3-as, M35-ös, M6-os autópályák építési munkálatait, a 3-as, 4-es, 21-es, 33-as, 35-ös, 36-os, 42-es, 44-es, 47-es utak felújítását és rekonstrukcióját, egyéb nagy költségvetésű útfelújításokat, budapesti útrekonstrukciós építkezéseket, számos vasúti fejlesztési projektet, hídépítési, vízépítési és csatornázási nagyberuházások járulékos kő-anyagellátását illetve megannyi ipari és kereskedelmi épület építési beruházását, amelyeknél beszállítók lehettünk. A Swietelsky, a STRABAG-csoport, a szintén hazai tulajdonú Penta-csoport szinte a bánya beindítása óta – ahol csak a földrajzi távolságok megengedik – egyedüli aszfaltalapanyag beszállítóként választotta társaságunkat. Az elmúlt években pedig a MÁV Zrt. a Dunától keletre fekvő építkezésein kizárólagosan a kőbányánk termékeit használta (akár egy másik kőbánya közvetlen szomszédságában is).

Fontos megemlíteni, hogy a folyamatos technológiai beruházások mellett jelentős erőforrásokat invesztáltunk minőségbiztosítási rendszereink kiépítésére és folyamatos fejlesztésére. A kezdetektől aktív és átfogó minőségbiztosítási rendszert telepítettünk, saját laboratóriumunk hathatós támogatása mellett gyártásközi minőségellenőrzésről és -irányításról gondoskodunk a CE-irányelveknek megfelelően (93/68/EEC-89/106/EEC szerint), valamint a termékeinkre szóló CE-minősítés mellett rendelkezünk ISO 9001 és ISO 14001 (jelenlegi tanúsításunk 2009. évi szabványok szerinti) integrált minőség- és környezetirányítási rendszerekkel is. Ezen tanúsítványainkra nem pusztán azok léte és megszerzése végett vagyunk büszkék, de azért is mert a tanúsítványok kiérdemelésének folyamata alatt érzékelhetően változott dolgozóink hozzáállása, és elmondhatjuk, hogy rendkívüli mértékben fejlődött vállalatunk szervezeti kultúrája is.Szakembereink folyamatos képzése jelentősen hozzájárul megrendelőink elégedettségének növeléséhez..

Aktív minőségbiztosítási architektúránk mellett, a bányaüzem területén nagy teljesítményű számítógépes központ gondoskodik a biztonságról, illetve futtat kiterjedt vállalatirányítási rendszert a folyamatok optimalizálása érdekében.

Az általunk andezitből gyártott kőzúzalékok megfelelnek aszfaltalapanyagok, vasúti kőzúzalékok, vízépítési kövek, betonadalékok legszigorúbb előírásainak is, ezt több millió tonnára szóló pozitív referencia támasztja alá.

Kőbányánk földrajzilag rendkívül kedvező helyen, az Északi-Középhegység észak-keleti kiterjedésének közepén, a déli oldalon található, így az ország egy legjobb földrajzi pozicióján szolgálja ki vevőit. Figyelembe véve az egyre emelkedő szállítási költségeket, már önmagában is napról-napra jelentősebb árelőnnyel bír földrajzi elhelyezkedésünk. Kedvező feltételekkel szervezhető kőzúzalékaink vasúti szállítása is, mely több száz kilométeres távolságban is reálisan elérhetővé teszi termékeinket. Az igen kedvező szállítási költségeken túl termékeink – a megszokottnál némileg alacsonyabb – árfekvése, valamint rugalmas és vevőbarát hozzáállásunk, már számos felhasználót győztek meg partnerségünk értékeiről.

Önt is várjuk üzemünkben és reméljük hamarosan megelégedett ügyfeleink között tudhatjuk !

Jelentős támogatást nyertünk az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programján. Kérjük kattintson ide.